griep

Bescherm u zelf tegen de griep met onze tips

Helaas is de jaarlijkse griepepidemie weer uitgebroken. Daarom hebben wij voor u een aantal tips op een rijtje gezet om de kans op een besmetting te voorkomen.

Hoe wordt de griep verspreid?
De griep wordt verspreid via speekstel, druppeltjes slijm en snot. Deze worden verspreid via zoals praten, niezen of hoesten. Dit hoeft niet alleen via direct menselijk contact te zijn maar kan u kunt ook blootgesteld worden via voorwerpen (denk aan klinken, toetsenborden en telefoons). Daarnaast is de kans op een besmetting groter in een ruimte waar veel mensen bij elkaar zijn (bijv. openbaar vervoer en scholen) maar ook in slecht geventileerde ruimtes.

Hoe beschermt u zich tegen de griep?
Om uzelf tegen de griep te beschermen en verspreiding te voorkomen hebben we een checklist gemaakt. Zo kunt zien of u al deze punten uitvoert om de kans op een besmetting te beperken.

1. Was de handen regelmatig met water & zeep
Doe dit sowieso na elk toiletbezoek. Droog deze bij voorkeur af met papieren handdoekjes en deponeer deze in de vuilnisbak.

2. Gebruik dan alcoholgel
Heeft u geen water en/of zeep bij de hand? Gebruik dan alcoholgel. Wrijf de alcoholgel minimaal 30 seconden zorgvuldig in uw handen totdat de handen droog zijn.

3. Niezen of hoesten met een papieren zakdoekje voor de neus of mond
Gooi die meteen weg na gebruik. Vergeet vervolgens niet om uw handen ook daarna weer met water en zeep te wassen.

4. Reinig regelmatig telefoons, lichtschakelaars, handleuningen of deurknoppen
Zij zijn een broeihaard voor ziektekiemen. Desinfecterende reinigingsdoekjes zijn hiervoor ideaal.

5. Zorg voor een goede ventilatie
Zet regelmatig een raam open, zelfs in de winter. Een goede verluchting is ook van belang.

6. Komt u vaak rechtstreeks in contact met mensen of eten?
Draag dan zeker handschoenen.


Snel aan de slag met goede hygiëne?


Bestel dan nu ons griep pakket. Deze is samengesteld door onze specialisten om uzelf te wapenen tegen de griep.

Dit pakket bevat:

 • DEB instantfoam - Handalcohol gel
  Met dit handdesinfectiemiddel reinigt u uw handen gemakkelijk zonder water. De gel is geur- en kleurloos en is bacteriën, schimmels en virus dodend. Het is gemakkelijk te doseren middels het pompflacon. Deze handalcoholgel heeft toelatingsnummer 14946N. Het grieppakket bevat 1 fles gel.
 • Katrin M2 - Papieren handdoekjes
  Deze papieren handdoekjes zorgen ervoor dat u uw handen hygiënisch kunt afdrogen doordat deze per stuk gedoseerd worden. Het gebruik van een dispenser is hierbij niet nodig aangezien deze in een plastic doseerbare verpakking geleverd worden. Het grieppakket bevat 1 doos met 8 pakken papieren handdoekjes.
 • Unicura Ultra - Antibacteriële handzeep
  Deze vloeibare antibacteriële handzeep reinigt, verzorgt en beschermt. Daarnaast helpt deze zeep de geur te neutraliseren. Het grieppakket bevat 6 flessen Unicura handzeep.
 • Desinfecterende reinigingsdoekjes
  Deze reinigingsdoekjes zijn geschikt voor eenmalig gebruik voor de bestrijding van bacteriën, gisteren en schimmels op kleine harde oppervlakten en instrumenten. Ze kunnen ook gebruikt worden op oppervlaktes die in contact komen met voedingswaren en grondstoffen. Deze desinfecterende doekjes hebben het toelatingsnummer 14317B. Het pakket bevat 1 bus reinigingsdoekjes.

Bestel het pakket hier


Heeft u nog vragen?
Dan kunt u terecht bij onze klantenservice. Uiteraard staan wij ook voor u klaar met andere schoonmaak- & hygiëne gerelateerde vragen.